Quantcast
Channel: רכב חשמלי | שטח
Viewing all 596 articles
Browse latest View live

סובארו אאוטבק חדש

$
0
0

רוני נאק

סובארו ארה"ב שיחררה אמש קדימון שלא לומר טיזר, של הסובארו אאוטבק החדש אשר עתיד להיחשף ב-17 לאפריל בתערוכת ניו יורק. סובארו אאוטבק היא דגם מרכזי בליין האמריקאי של היצרנית ולבדו מייצר כ-30% מנפח המכירות של המותג בצפון אמריקה. שם על האאוטבק להתמודד מול מתחרים כמו יונדאי סנטה פה, פורד אדג' ורכבי פנאי נוספים מאותו סדר גודל שאנו לא מכירים בישראל.

הצילום חושף טפח משמעותי למדי מרכב הפנאי רב היכולת של סובארו – ומגלה את פנסי החזית, חיפויים סביב המרכב ותחתית הפגוש, חישוקי גלגלים צבועים, פנסי DRL מנורות LED. ברקע הצילום ברור בשטח כאשר על הגג אפשר להבחין בסל מטען (בישראלית: "גגון") – יחדיו זו קריצה ברורה ללקוחות סובארו המעדיפים לבלות את זמנם בטיולים.

הנה פיצוח נחמד לקדימון לתא נהג - מה שכן ברור זה הגודל של מסך המולטימדיה. צילום: סובארו
הנה פיצוח נחמד לקדימון לתא נהג – מה שכן ברור זה הגודל של מסך המולטימדיה. צילום: סובארו

מבחן דרכים סובארו אאוטבק XS

מבחן דרכים טויוטה ראב-4 היברידי

צילום נוסף מגלה השתקפות של תא הנהג בו אפשר לזהות כי סובארו אאוטבק החדש יקבל את ארכיטקטורת הפנים של הסובארו לגאסי החדשה (בישראלית: "B4") – ומכאן גם מסך מולטימדיה בגודל של 11.6 אינץ'. אם נמשיך את הספקולציה על פי מה שאנו מכירים מהסובארו פורסטר החדש – יהיה זה יותר מסביר להניח כי סובארו אאוטבק יקבל את מנוע ה-2.5ל' המעודכן עם 182 כ"ס ו-24.3 קג"מ. ואולי אם סמל"ת היבואנית תקבל FOB מתאים מבחינתה אנו נזכה לראות כאן את מנוע הטורבו החדש בנפח 2.4ל' המפיק כ-260 כ"ס ו-38 קג"מ. זול זה לא יהיה.

כמו הפורסטר וה-B4 גם האאוטבק החדש יהיה על בסיס הפלטפורמה הגלובלית העדכנית של סובארו – וזה אומר קל יותר ודינאמי ויותר. עוד נמצא את הדור האחרון של מערכת אייסייט וכן את ה-X מוד המהולל של סובארו. סובארו אאוטבק החדש יגיע לשווקים כדגם 2020.

בינתיים אם אתם מתקשים להתאפק תוכלו למצא – למשל כאן – סובארו אאוטבק מהדור היוצא כ-"0 ק"מ" במחירים נמוכים בכ-55,000 שקלים ממחירם רק לפני כמה שבועות באולמות התצוגה.


שיווק רכב: טויוטה משחררת עשרות אלפי פטנטים

$
0
0

רוני נאק

עולם הרכב הוא ג'ונגל סבוך של קשרים, אינטריגות, אגו ושקרים. והמהלך האחרון של ענקית הרכב טויוטה יכול בהחלט להיות אחד מהנ"ל. לא צריך יותר מהצצה חפוזה בעמוד הבית של כל אתר אינרנט של טויוטה כדי לראות שהחברה מושקעת – ועמוק – במכוניות היברידיות. היא די חלוצה בתחום הזה ופיתחה דגמים רבים שגם אתם – היושבים כרגע מול מסך הסמארטפון – אוהבים וקונים בהנחה מינימאלית אם בכלל. מטויוטה פריוס, דרך יאריס, אוריס, ראב-4, CHR, קאמרי, והקורולה החדשה – כולם חטיפי אולם תצוגה כשהאתגר העיקרי של אנשי המכירות היה למלא את הטפסים מספיק מהר כדי שהבאים בתור לא ישתעממו יותר מדי. ובואו לא נשכח את לקסוס – מותג הפרימיום של טויוטה – אשר משתמש באותו הטכנולוגיה. וטויוטה רוצה לשמור על זה בדיוק כך. לפחות כמה שיותר. להזכירם בעבר הלא רחוק טויוטה האמינה שהשלב הבא יהיה תאי דלק, המוזנים ממימן. והשקיעה בזה מו"פ לא מבוטל – אלא שהתעשייה פנתה לכיוון אחר, לעבר המצברים שאנו מכירים היום ופיתוח תאי הדלק נזנח.

טויוטה משחררת בחינם עשרות אלפי פטנטים כקיצור דרך למי שרוצה לפתח רכב היברידי חדש. זו טויוטה מיראי - מונעת בתאי דלק אבל ללא תשתית מימן תהיה רק אבן דרך היסטורית לצעד בכיוון הלא נכון. צילום: טויוטה
טויוטה משחררת בחינם עשרות אלפי פטנטים כקיצור דרך למי שרוצה לפתח רכב היברידי חדש. זו טויוטה מיראי – מונעת בתאי דלק אבל ללא תשתית מימן תהיה רק אבן דרך היסטורית לצעד בכיוון הלא נכון. צילום: טויוטה

טויוטה עתה חוששת להישאר מאחור, בעיקר על ידי קבוצת VW אשר נמצאת בעיצומו של ה-green wash הגדול בהיסטוריה בניסיון לסלק את שאריות הטינופת של דיזלגייט עם הצגת שורה נרחבת של דגמי רכב חשמליים חדשים על אותה פלטפורמה מדולארית וללא פוק אחד של CO2, או חלקיקים מרועשים שישלחו אותך לקבר בטרם עת. נחזור לטויוטה שבינתיים הורידה את מחירי ההיברידיות שלה לרמה של רכב רגיל (גם הודות לרגולציה) והנה אפשר היום לרכוש קורולה היברידית במחיר של קורולה לא היברידית. אבל זה כבר לא מספיק. בעיקר לנוכח גל צונאמי של יצרני רכב סיניים אשר צצים עם דגמים חשמליים רבים. וסין, אם עוד לא הקשבתם בכיתה, היא שוק הרכב הגדול בעולם – כמעט פי שתיים מזה שבמקום השני, ארה"ב. והם מכתיבים את הכללים, כאשר אחד הכללים הוא הפחתה בזיהום האוויר. כך שעתה עם תמיכת המדינה יכולים המותגים הסיניים לזנוח את הניסיונות לעשות מנועי בנזין נקיים (חסם עיקרי שלהם מלהיכנס לשוק האירופאי בשעתו), ולתת גז – או לא – על הפיתוח של מכוניות חשמליות החומקות מהדרישה לתקן זיהום אוויר.

טויוטה משחררת בחינם עשרות אלפי פטנטים כקיצור דרך למי שרוצה לפתח רכב היברידי חדש. זו טויוטה היילנדר היברידית - משווקת גם אצלנו על ידי אוטומקס. צילום: טויוטה
טויוטה משחררת בחינם עשרות אלפי פטנטים כקיצור דרך למי שרוצה לפתח רכב היברידי חדש. זו טויוטה היילנדר היברידית – משווקת גם אצלנו על ידי אוטומקס. צילום: טויוטה

מבחן דרכים טויוטה ראב-4 היברידי החדש

ובכן על ידי שחרור של 23,740 פטנטים בתחום של מכוניות היברידיות – טויוטה מקווה להישאר יותר זמן בראש הפירמידה כיצרנית מכוניות עם פליטה מזערית – בזמן שתעשיית הרכב מנסה לפצח את הבעיות החדשות הניצבות בפניה עם מכוניות חשמליות: זמינות של חומרי גלם למצברים, טווח נסיעה קצרים, זמני טעינה ארוכים ומשקלים כבירים. כך טויוטה תרוויח לעצמה יותר זמן כדי להתקדם עם פיתוח רכב חשמלי משלה, ותרדים את המתחרים אשר מקבלים בחינם קיצורי דרך להוציא במהירות לשווקים מכוניות העומדות בתקנות זיהום האוויר המחמירות לא רק בסין אלא גם באירופה וארה"ב.

טויוטה משחררת בחינם עשרות אלפי פטנטים כקיצור דרך למי שרוצה לפתח רכב היברידי חדש. זו לקסוס NX רבת מכר אצלנו ומשתמשת ברכיבים רבים של טויוטה. צילום: טויוטה
טויוטה משחררת בחינם עשרות אלפי פטנטים כקיצור דרך למי שרוצה לפתח רכב היברידי חדש. זו לקסוס NX רבת מכר אצלנו ומשתמשת ברכיבים רבים של טויוטה. צילום: טויוטה

 

טויוטה Rav 4 שלא תוכלו לקנות

$
0
0

רוני נאק

הסיכוי שלכם לרכוש בישראל השמרנית מכוניות, רכבי כביש שטח או רכבי שטח של טויוטה שעוטים סמלים של TRD, חטיבת המרוצים של טויוטה, נמוך מאוד.  זאת, למרות שבעולם ניתן לרכוש עבור מכוניות טויוטה לא מעט אביזרים של חטיבת המרוצים, וכבר בסוכנות. הסיכוי בישראל לרכוש טויוטה Rav 4 חדש מבלי לחכות לגשם הראשון של חורף 2019 גם הוא קלוש – ובכל זאת. הנה:

חבילת TRD לשידרוג של טויוטה ראב4 היברידי החדש. צילום: TOYOTA
חבילת TRD לשידרוג של טויוטה RAV 4 היברידי החדש. צילום: TOYOTA

מבחן דרכים טויוטה Rav 4 היברידי

יפן אינה יוצאת דופן וגם טויוטה Rav 4 אינו יוצא דופן בהיבט זה. למעשה, ממש לאחרונה טויוטה הציגה עבור טויוטה Rav 4 החדש חבילה שלמה של אביזרי TRD שמיועדים להוסיף לו את הטיפ טיפה שחסרה לו בשטח ובעיקר בלוק.

חבילת TRD לשידרוג של טויוטה ראב4 היברידי החדש. צילום: TOYOTA
חבילת TRD לשידרוג של טויוטה RAV 4 היברידי החדש. צילום: TOYOTA

הקיט של TRD כולל קודם כל מתקן גג ראוי שמיועד לאפשר נשיאת מטען יותר רציני, חיפויי גלגלים יותר בולטים, חישוקי 17 אינץ' וגם- סט מגיני בוץ תואמים. הפגוש הקדמי זוכה לחבילת עיצוב ושתי יחידות תאורת LED- וגם הפגוש האחורי משתנה מעט. בישראל קיט כזה היה כנראה זוכה ללא מעט קופצים – אך לפחות לעת עתה, הוא לא זמין בארץ (אולי דרך יבואן מקביל זריז).

200 אלף מיצובישי אאוטלנדר PHEV

$
0
0

רוני נאק

מיצובישי רושמת הישג משמעותי: 200 אלף אאוטלנדר PHEV  נמכרו מאז השקת הדגם בשנת 2013. למי שאינו מכיר, מיצובישי אאוטלנדר PHEV  הוא גרסת הפלאג אין הייבריד של מיצובישי אאוטלנדר.

200,000 איש לא טועים - מיצובישי אאוטלנדר PHEV היברידי-נטען רושם אבן דרך עם 200 אלף מכירות. צילום: מיצובישי
200,000 איש לא טועים – מיצובישי אאוטלנדר PHEV היברידי-נטען רושם אבן דרך עם 200 אלף מכירות. צילום: רוני נאק

נהיגה ראשונה מיצובישי אאוטלנדר PHEV

פלאג אין הייבריד פירושו שהאאוטלנדר PHEV  מצויד אומנם במנוע בנזין, אך לצידו יש גם מנוע חשמלי – ובניגוד למכונית היברידית רגילה, את האאוטלנדר PHEV ניתן לחבר לשקע ולקבל טווח של כמה עשרות קילומטרים על חשמל נטו. כשהחשמל נגמר, מנוע הבנזין פועל – ואז האאוטלנדר מתפקד כמו מכונית היברידית. לפי מיצובישי, האאוטלנדר PHEV  משווק ב-50 מדינות בעולם, כולל את ישראל – ובדצמבר 2018 זכה לתואר "רכב הפלאג אין הייבריד הנמכר בעולם".

פולקסווגן מציגה: אטלס קמפינג קונספט

$
0
0

רוני נאק

פולקסווגן אטלס, רכב הפנאי העממי של פולקסווגן כבר מזמן אינו רכב הכביש שטח החדש בשכונה – ובפולקסווגן מבינים שצריך להמחיש לקהל האמריקאי שיבקר בתערוכת ניו יורק מה ניתן לעשות עם האטלס אם רק רוצים, ומציגים את אטלס Basecamp, מעין גרסת אוברלנד של האטלס שמצוידת בכל מה שצריך כדי לפתוח שולחן ראוי ועוד כמה דברים טובים בצד.

פולקסווגן אטלס בייסקאמפ - קונספט עסיסי של VW לתערוכת ניו יורק שעושה לנו חשק לרדת לבוש. צילום: VW
פולקסווגן אטלס בייסקאמפ – קונספט עסיסי של VW לתערוכת ניו יורק שעושה לנו חשק לרדת לבוש. צילום: VW

כדי להעניק לאטלס עוד מעט יכולת שטח הותקנו קפיצי הגבהה שמוסיפים לאטלס אינץ' וחצי ומאפשרים לדחוס בבתי הגלגלים צמיגי 265/70 בקוטר 17 אינץ'.

פולקסווגן אטלס בייסקאמפ - קונספט עסיסי של VW לתערוכת ניו יורק שעושה לנו חשק לרדת לבוש. צילום: VW
פולקסווגן אטלס בייסקאמפ – קונספט עסיסי של VW לתערוכת ניו יורק שעושה לנו חשק לרדת לבוש. צילום: VW

המנוע הוא דיזל V6 המוכר של האטלס, המפיק 276 כוחות סוס, שעוברים דרך תיבה בעלת שמונה מהירויות אל מערכת 4motion שמחלקת את הכוח לארבעת הגלגלים. רשימת האבזור, כולל הקמפר הנגרר, כוללת תנור בישול, מיטה, תאורת לילה וכמובן גם אסלה.

פולקסווגן אטלס בייסקאמפ - קונספט עסיסי של VW לתערוכת ניו יורק שעושה לנו חשק לרדת לבוש. צילום: VW
פולקסווגן אטלס בייסקאמפ – קונספט עסיסי של VW לתערוכת ניו יורק שעושה לנו חשק לרדת לבוש. צילום: VW

 

מרצדס GLB

$
0
0


רוני נאק

לקראת פתיחת תערוכת שנחאי השבוע השבוע, מרצדס חושפת את אחד הקונספטים היותר מעניינים: GLB. אב טיפוס לרכב כביש שטח שנראה מוכן למדי לעבודה בשטח קשה, כולל סט צמיגי שטח ותאורת LED.

בניגוד לקונספטים רבים אחרים, מרצדס GLB נראה מוכן למדי ליצור, אולי כמובן ללא תוספות השטח המיוחדות. המטרה, לפי מרצדס, היא להמחיש כיצד ניתן לייצר אח גדול למרצדס GLA, וניכר ממה שאנו רואים שגם אח הרבה יותר קשוח.

הנה קונספט מרצדס GLB - שנראה אפוי ומוכן להכות בשווקי ה-SUV בעולם. צילום: מרצדס
הנה קונספט מרצדס GLB – שנראה אפוי ומוכן להכות בשווקי ה-SUV בעולם. צילום: מרצדס

800 קילומטרים על טעינה אחת!

מבחן דרכים מרצדס GLC קופה

המידות לפי מרצדס הן 4,634 מילימטרים אורך, 1,890 מילימטרים רוחב ו-1900 מילימטרים גובה, משמע מדובר ברכב גבוה למדי – המבוסס על בסיס גלגלים באורך 2,829 מילימטרים. שגם זה מידה ראויה לרכב חדש. לפי מרצדס, סידורי הישיבה של  GLB  הם "גמישים", כלומר ניתן להושיב את הנוסעים בשלוש שורות אם רוצים ואילו השורה האמצעית יכולה לזוז קדימה ולאחור למרחק של 140 מילימטרים.

הנה קונספט מרצדס GLB - שנראה אפוי ומוכן להכות בשווקי ה-SUV בעולם. צילום: מרצדס
הנה קונספט מרצדס GLB – שנראה אפוי ומוכן להכות בשווקי ה-SUV בעולם. צילום: מרצדס

ואגב מוכן ליצור, היצע המנועים של מרצדס GLB לא לוקח אותנו למחוזות הפנטזיה והחשמל, אלא דווקא נשאר מאוד עם הצמיגים על הקרקע (הטרשית) עם מנוע בנזין מוגדש המפיק 224 כוחות סוס ותיבה כפולת מצמדים בעלת שמונה הילוכים ומערכת הנעה כפולה שמוכרת היטב ללקוחות מרצדס: MATIC 4 הוותיקה אשר כוללת שלוש תכניות נהיגה כולל מצב ספורטיבי ומצב שטח.

אצלנו בישראל מרצדס GLA מתחיל מכ-270 אלפי שקלים ומרצדס GLC מתחיל מכ-380 אלפי שקלים – יהיה זה סביר להניח שהתמחור של מרצדס GLB החדש יהיה על הסקאלה הזו.

הנה קונספט מרצדס GLB - שנראה אפוי ומוכן להכות בשווקי ה-SUV בעולם. צילום: מרצדס
הנה קונספט מרצדס GLB – שנראה אפוי ומוכן להכות בשווקי ה-SUV בעולם. צילום: מרצדס

לנד רובר דיפנדר היברידי

$
0
0


רוני נאק

זה לא לקחת את זה רחוק מדי – אבל אם המהלך הזה תוכנן בכוונה, הוא פשוט גאוני. בשבוע האחרון התקיים במואב – יוטה ארה"ב – המפגש השנתי הגדול ביותר של ג'יפאים וחובבי 4X4. אבל לא רק, המקום נחשב ללב הפועם והמסולע של מותג JEEP אשר מזה עשרות שנים מציג באיסטר ספארי את רכבי הקונספט הסקסיים ביותר שלו – והקהל בולע הכל בשקיקה.

לנד רובר דיפנדר בניסוי במואב בזמן האיסטר ג'יפ ספארי. אצבע משולשת ל-JEEP או תאונת יומן משמחת? צילום: JL
לנד רובר דיפנדר בניסוי במואב בזמן האיסטר ג'יפ ספארי. אצבע משולשת ל-JEEP או תאונת יומן משמחת? צילום: JL

אלא שבימים האחרונים החלו לצוץ ברשת צילומים וסירטונים רבים של ג'יפאים המצלמים – דיפנדרים! ובכן במואב ניצפו שלושה כלים שני דיפנדרים: דיזל והיברידי וכן מה שנראה כמתיחת פנים של ריינג' רובר ספורט. אנשי לנד רובר בשטח כמובן שהיו דיסקרטיים מאד וביקשו בנימוס בריטי שלא לצלם – אבל העניין רב והשיתופים באתרים החברתיים- כאן העמוד של ג'וני ליברמן –  עוד יותר.

לנד רובר דיפנדר בניסוי במואב בזמן האיסטר ג'יפ ספארי. אצבע משולשת ל-JEEP או תאונת יומן משמחת? צילום: JL
לנד רובר דיפנדר בניסוי במואב בזמן האיסטר ג'יפ ספארי. אצבע משולשת ל-JEEP או תאונת יומן משמחת? צילום: JL

ובכן מה אנו למדנו מהחומר שהגיע? ובכן שלדיפנדר אכן תהיה גרסה היברידית. עד כמה "היברידית" זה יהיה, עוד לא ידוע. אולי 48v דליל כזה או PHEV אימתני כפי שכבר יש בריינג' רובר. עוד אפשר לראות שחיפויי המרכב מוגזמים מאד – וככל הנראה מדובר בהטעיה – מה שכן אפשר לזהות זו את הפינות מאחור – כולל אותו סימרור דיפנדרי קלאסי – וגם שהדלת האחורית נפתחת על ציר ימינה והיא מסוגלת לאחוז בגלגל רזרבי בגודל מלא. עוד היו רכבי המבחן מצויידים במתלי אוויר וחישוקי גלגל עצומים של 20 אינץ'  – רע הכרחי כי לאכלס מעצורי דיסק גדולים. הנ"ל מגבילים מאד את האפשרויות של אביזרי ה-4X4 לרכב חדש – לפחות לפי מה שיש כרגע.

לנד רובר דיפנדר בניסוי במואב בזמן האיסטר ג'יפ ספארי. אצבע משולשת ל-JEEP או תאונת יומן משמחת? צילום: JL
לנד רובר דיפנדר בניסוי במואב בזמן האיסטר ג'יפ ספארי. אצבע משולשת ל-JEEP או תאונת יומן משמחת? צילום: JL

ועוד באיזורי ה"לא ברור" של לנד רובר – דיפנדרים נצפו דופקים הקפות על מסלול נורבורגרינג. הכי לא סביר שיש – אולי בחינה של מערכות דינאמיות אולי כדי ליצור עניין וסימני שאלה כדי שנכתוב על זה גם אנחנו ולשמור על המתח לקראת ההשקה של דיפנדר חדש בשנה הבאה.

רנו KZE –ג'יפון כיס חשמלי

$
0
0

רוני נאק

עם פתיחתה הקרבה של תערוכת הרכב בשנחאי, רנו חושפת רכב כביש שטח קטן – וחשמלי, צעד הגיוני לנוכח העובדה שהזואי היא אומנם מכונית חשמלית עירונית ונקיה, אך מה לעשות שהציבור רוצה קרוסאוברים. רנו עצמה מדגישה כי KZE  הוא רכב מסגמנט A, כלומר מדובר ברכב כביש שטח קטן למדי, כזה שמקביל במימדיו לרנו קוויד.

רנו K-ZE - רכב פנאי חשמלי קטן - קבוצה A - בתחילה לסין ומשם לשאר העולם. טעינה מלאה ב-50 דקות וככל הנראה יחידת הנעה של רנו זואי. צילום: רנו
רנו K-ZE – רכב פנאי חשמלי קטן – קבוצה A – בתחילה לסין ומשם לשאר העולם. טעינה מלאה ב-50 דקות וככל הנראה יחידת הנעה של רנו זואי. צילום: רנו

אכן, לפי הנתונים הרשמיים המועטים שרנו משחררת, מדובר ברכב שאורכו הוא 2,423 מילימטרים המתהדר במרווח גחון לא בדיוק מרשים של 150 מילימטרים. נפח תא המטען, לפי רנו, הוא 300 ליטרים., אך הנתונים החשובים ביותר נוגעים כמובן ליכולות של הרכב מבחינת טווח וטעינה. כך, לפי רנו ה-KZE  יכול להיטען במצב טעינה מהירה שדורש 50 דקות למלא 80% מהמצבר, או במצב טעינה איטית הדורש ארבע שעות למילוי מלא.

רנו K-ZE - רכב פנאי חשמלי קטן - קבוצה A - בתחילה לסין ומשם לשאר העולם. טעינה מלאה ב-50 דקות וככל הנראה יחידת הנעה של רנו זואי. צילום: רנו
רנו K-ZE – רכב פנאי חשמלי קטן – קבוצה A – בתחילה לסין ומשם לשאר העולם. טעינה מלאה ב-50 דקות וככל הנראה יחידת הנעה של רנו זואי. צילום: רנו

מה לוקח? סוזוקי איגניס או דא'ציה סנדרו?

את טווח הנסיעה אל תחפשו, גם בגלל שחיפשנו עבורכם וגם בגלל שלא מצאנו, אך ניתן לשער שמדובר בטווח שלא יפול מזה של רנו זואי, כלומר 200 קילומטרים בין טעינות ניתן לנסוע בשמחה ובששון. לפי רנו ה-KZE  ייוצר בסין וישווק בשלב הראשון בסין – אך לאחר מכן שיווקו יורחב גם לאירופה.

רנו K-ZE - רכב פנאי חשמלי קטן - קבוצה A - בתחילה לסין ומשם לשאר העולם. טעינה מלאה ב-50 דקות וככל הנראה יחידת הנעה של רנו זואי. צילום: רנו
רנו K-ZE – רכב פנאי חשמלי קטן – קבוצה A – בתחילה לסין ומשם לשאר העולם. טעינה מלאה ב-50 דקות וככל הנראה יחידת הנעה של רנו זואי. צילום: רנו

הדרך לסין: AIWAYS מציגה קרוסאובר ראשון

$
0
0

רוני נאק

לצד רכבי הכביש שטח והרכבים החשמליים של יצרני הרכב האירופים, ניתן היה גם להבחין בתערוכת הרכב בשנחאי ביציר כפיהם של יצרני רכב סינים, חלקם חדשים לחלוטין על המפה, כמו AIWAYS – חברה סינית חדשה בשטח שיתכן ששמה מזכיר שם של מסטיק.

הנה AIWAYS U7 ION - סינית חדשה עם טווח של 500 קילומטרים - באמת? נחיה ונראה. צילום: aiways
הנה AIWAYS U7 ION – סינית חדשה עם טווח של 500 קילומטרים – באמת? נחיה ונראה. צילום: aiways

מנועי 3 צילינדרים. זה טוב זה?

הקונספט של AIWAYS נקרא U7 ולטענת היצרנית מדובר בדגם הראשון במה שיהפוך למשפחה של דגמים עתידיים שישווקו בכל העולם. לפי AIWAYS, הקרוס אובר הראשון של היצרנית יונע בחשמל בלבד ויוכל לנסוע לטווח מרשים של 503 קילומטרים – וייוצר במפעל שהוקם בהשקעה של 1.7 מיליארד יורו במחוז (שימו לב) ג'יאנגשי, המיועד לייצר עד 300 אלף רכבים בשנה.

הנה AIWAYS U7 ION - סינית חדשה עם טווח של 500 קילומטרים - באמת? נחיה ונראה. צילום: aiways
הנה AIWAYS U7 ION – סינית חדשה עם טווח של 500 קילומטרים – באמת? נחיה ונראה. צילום: aiways

לפי AIWAYS, הדגם הראשון שיוצג רשמית יהיה דגם מקושר לחלוטין, כלומר בעל גישה לאינטרנט, חשמלי לחלוטין ויצויד גם במאפייני נהיגה אוטונומיים. את הסוללה החשמלית יהיה ניתן לטעון תוך 40 דקות במצב טעינה מהיר עד לקיבולת של 80% מנפח הסוללה ואילו משך הטעינה המלא יהיה שמונה שעות.

וולוו מציגה: מכוניות שמזהירות זו את זו

$
0
0

רוני נאק

זוכרים את וולוו? ובכן מישהו בחטיבת השיווק הכריז כי תהיה יצרנית הראשונה בעולם שבמכוניותיה לא ירשמו כלל הרוגים בתאונות דרכים – כבר בשנת 2020 (זה עוד 8 חודשים כן?). אחרי שהציגה טכנולוגיה למניעת נהיגה בשכרות והודיעה כי תגביל את מהירות מכוניותיה בעתיד, מודיעה היצרנית על הצגת מערכת קישוריות שתאפשר למכוניות וולוו לתקשר זו עם זו ולהתריע מפני תנאי דרך בעייתיים – כמו למשל משתמשי דרך הנוסעים באחד ממותגי הפרמיום הגרמניים.

כשאתה נוסע בכביש הררי בלילה - אתה או את עשויים לקבל חיווי כזה המזהיר בפני סכנה לא מוגדרת בהמשך הדרך. צילום: וולוו
כשאתה נוסע בכביש הררי בלילה – אתה או את עשויים לקבל חיווי כזה המזהיר בפני סכנה לא מוגדרת בהמשך הדרך. צילום: וולוו

אופס הטכנולוגיה הזו כבר בבעלות VW

בעיית שתיה? הוסף חיישן ריחות בחבילת הסנפה אקטיבית

המערכת, המבוססת על טכנולוגיית ענן, תהיה זמינה ללקוחות וולוו באירופה כבר בקרוב. המערכת עצמה מבוססת על מערכות התראה שכבר קיימות במכוניות וולוו בשוק השוודי כגון התראה על כביש חלק – ותאפשר לנהגים להיות ערוכים למפגעים בכביש, כאלה שבדרך כלל עלולים להפתיע אותם – כמו למשל פסנתרים הנופלים מהשמיים (בעיקר בעונת הנדידה – ויקיפידה). וולוו גם מדגישה כי הטכנולוגיה תהיה זמינה ליצרני רכב אחרים , אם אלה ירצו. עכשיו בואו ננסה תרגיל, לא מאד קשה, כאן ממש מול המסך: אימרו מהר volvo v2v – זה ממצה את התרגיל. תודה.

טויוטה היילנדר חדש

$
0
0


רוני נאק      

טויוטה ארה"ב מציגה בתערוכת הרכב בניו יורק את ההיילנדר החדש. טויוטה היילנדר, רכב הכביש שטח הבינוני של טויוטה, אינו מיובא לישראל באופן סדיר על ידי היבואנית הוותיקה, אך ניתן בהחלט למצוא היילנדרים בישראל, בין אם ביבוא מקביל ובין אם ביבוא אישי. עבור טויוטה ארה"ב ההיילנדר נחשב לדגם חשוב מכיוון שהוא תופס מקום טוב באמצע בין מיניוואנים כדוגמת הסיינה ובין רכבי שטח קשוחים כגון טויוטה פור ראנר.

טויוטה היילנדר חדש - כל חדש מהשלדה ועד למערכות הבטיחות האקטיביות. רכב חדש עם גרסה היברידית. צילום: טויוטה
טויוטה היילנדר חדש – כל חדש מהשלדה ועד למערכות הבטיחות האקטיביות. רכב חדש עם גרסה היברידית. צילום: טויוטה

לפי טויוטה, ההיילנדר החדש מבוסס על פלטפורמת  TNGA  של היצרנית, זו שעליה צמח גם טויוטה ראב 4 החדש, ומציע בסיס גלגלים ארוך בשישה סנטימטרים מזה של הדגם היוצא. מנוע הבנזין העיקרי, 6 V בנפח 3.5 ליטרים מפיק 295 כוחות סוס ולצידו מוצעת גרסה היברידית המבוססת על מנוע בנזין בנפח 2.5 ליטרים ומנוע עזר חשמלי, המפיקים ביחד 240 כוחות סוס. אצלנו? כאמור דרך ערוצי היבוא המקביל.

טויוטה היילנדר חדש - כל חדש מהשלדה ועד למערכות הבטיחות האקטיביות. רכב חדש עם גרסה היברידית. צילום: טויוטה
טויוטה היילנדר חדש – כל חדש מהשלדה ועד למערכות הבטיחות האקטיביות. רכב חדש עם גרסה היברידית. צילום: טויוטה

 

קיה HabaNIRO

$
0
0

רוני נאק

רכבי כביש שטח לא חייבים להיות משעממים. זהו המוטו העיקרי של קיה, שחושפת את הבאנירו, משחק מילים על סוג קטלני במיוחד של פלפל חריף וקיה נירו. קיה הבאנירו מצויד בשני מנועים חשמליים ויכולת לנסוע למרחק של מעל 400 קילומטרים בין טעינות (אותו הבסיס כמו של יונדאי KONA החשמלית?) , בארבעה מושבים אינדיבידואליים ובצג מידע עילי שמציג בפני הנהג את כל הפונקציות העיקריות.

קיה הבאנירו - על שם הפלפל החריף וקונספט של רכב פנאי ספורטיבי ברוחו עם הנעה חשמלית וטווח של מעל 400 ק"מ. צילום: קיה
קיה הבאנירו – על שם הפלפל החריף וקונספט של רכב פנאי ספורטיבי ברוחו עם הנעה חשמלית וטווח של מעל 400 ק"מ. צילום: קיה

כמה באמת מזהמת מכונית חשמלית בישראל?

מבחן דרכים טויוטה RAV4 היברידי

קיה הבאנירו עוצב על ידי ה KDCA, מרכז העיצוב האמריקאי של קיה ונח לו על ארבעה גלגלי 20 אינץ' שעוטים צמיגי 265/50. לפי קיה, ההבאנירו משתרע על אורך של 4,430 מילימטרים, רוחב ניכר של 1955 מילימטרים וגובה זעום של 1600 מילימטרים. בניגוד לרכב רגיל, אל ההבאנירו נכנסים באמצעות ארבע דלתות שנפתחות למעלה בתנועת מספריים והנוסעים מקבלים, כך טוענת קיה, מיזוג אויר אינדיבידואלי לכל נוסע.

קיה הבאנירו - על שם הפלפל החריף וקונספט של רכב פנאי ספורטיבי ברוחו עם הנעה חשמלית וטווח של מעל 400 ק"מ. צילום: קיה
קיה הבאנירו – על שם הפלפל החריף וקונספט של רכב פנאי ספורטיבי ברוחו עם הנעה חשמלית וטווח של מעל 400 ק"מ. צילום: קיה

בנוסף, ההבאנירו היא הקיה הראשונה שמצוידת במערכת שקיה מכנה READ (שוב, הקטע עם השמות החכמים) שמנתחת את רגשות הנהג (כן…) ומשנה את האווירה בתא הנהג בהתאם. ועכשיו עופו על הרעיון של זה…

קיה הבאנירו - על שם הפלפל החריף וקונספט של רכב פנאי ספורטיבי ברוחו עם הנעה חשמלית וטווח של מעל 400 ק"מ. צילום: קיה
קיה הבאנירו – על שם הפלפל החריף וקונספט של רכב פנאי ספורטיבי ברוחו עם הנעה חשמלית וטווח של מעל 400 ק"מ. צילום: קיה

ZERO LABS מציגה ברונקו חשמלי

$
0
0


רוני נאק

פורד ברונקו, הדגם המקורי ההוא מהדור הראשון, נחשב גם כיום לאחת הקלאסיקות הנחשקות ביותר בקרב חובבי השטח. והסיבה לכך מוצדקת: מדובר באחד מרכבי הפנאי-שטח האמיתיים הראשונים ושוק השיפורים עבורו עדיין פורח למרות עשרות שנים שחלפו מאז הצגת הדגם המקורי.

הנה ברונקו חשמלי של ZERO LABS - עם LOW וטווח של מאות קילומטרים. יצור מוגבל ומחיר תמיר. צילום: ZERO
הנה ברונקו חשמלי של ZERO LABS – עם LOW וטווח של מאות קילומטרים. יצור מוגבל ומחיר תמיר. צילום: ZERO

אך מה שהופך את הברונקו לרכב אספנות נחשק בעיני רבים, קרי מנוע ה-V8, לא בהכרח מהווה גורם המשיכה העיקרי בברונקו של ZERO LABS  שהוסב לנסיעה בכוחו של חשמל בלבד.

ZERO LABS מתחילה עם שלדת ברונקו, אך נפטרת מחלקי הגוף המקוריים (שאגב שווים הרבה כסף) ומחליפה אותם בחלקים עשויים קרבון פייבר – או סיבי פחמן – תבחרו אתם. אך מה שמעניין יותר הוא מערכת ההנעה: במקום מנוע בנזין שוכן כאן מנוע חשמלי המפיק 360 כוחות סוס אשר מוזן מסוללה המאפשרת טווח נסיעה של 305 קילומטרים.

הנה ברונקו חשמלי של ZERO LABS - עם LOW וטווח של מאות קילומטרים. יצור מוגבל ומחיר תמיר. צילום: ZERO
הנה ברונקו חשמלי של ZERO LABS – עם LOW וטווח של מאות קילומטרים. יצור מוגבל ומחיר תמיר. צילום: ZERO

 עוד יותר מעניינת  העובדה שבניגוד מוחלט לרוב הרכבים החשמליים שהוצגו עד כה, מנוע הברונקו מחובר לתיבת הילוכים ידנית. לא זו בלבד שהתיבה ידנית, יש גם טרנספר אמיתי שכולל הילוך כוח. לא קוסם אלקטרוני או מערכת בקרה, אלא הילוך כוח אמיתי. הבולמים הם של FOX, הקאליפרים הם של ברמבו והמחיר ל-150 היחידות שייוצרו הוא 200 אלף דולר, וזה כמובן לפני שלל תוספות אפשריות שיכולות להקפיץ את המחיר בעשרות אלפי דולרים נוספים. התחשמלנו.

הנה ברונקו חשמלי של ZERO LABS - עם LOW וטווח של מאות קילומטרים. יצור מוגבל ומחיר תמיר. צילום: ZERO
הנה ברונקו חשמלי של ZERO LABS – עם LOW וטווח של מאות קילומטרים. יצור מוגבל ומחיר תמיר. צילום: ZERO

פורד מדווחת: ירידה של 34% ברווחים

$
0
0

רוני נאק

בדיווח הרבעוני הראשון לשנת 2019 מסכמת פורד כי יש ירידה של 34% ברווחים אחרי מיסים לרמה של 1.15 מיליארד דולרים. יחד עם זאת ג'ים האקט – המנכ"ל – צופה כי 2019 תהיה שנה חזקה ורווחית יותר מ-2018 וכי הירידה החדה ברווחים נובעת מהשינויים העמוקים שעוברת עתה פורד.

במבט עמוק יותר בדו"ח נגלה כי הרווחים הגולמיים עלו ב-12% בעיקר בזכות זינוק במכירות טנדרים ורכבי SUV בצפון אמריקה – כאשר בשוק הזה מציגה פורד רווחיות של 8.7% על מוצריה – ואלו בעיקר כוללים טנדרים מסדרה F והשקת הפורד ריינג'ר החדש. המשקיעים בבורסות תומכים באסטרטגיה של פורד ומניית החברה זינקה ב-11% מרשימים לרמה הגבוהה ביותר מזה כמעט שנה. מחוץ לארה"ב המצב פחות מזהיר. הרווחיות ירדה ל-2.8% בלבד – והמכירות נפגעו בכל המדינות.

24 מיליון דולרים פיצויים לעובדים שיפוטרו בארה"ב - עוד עשרות מיליונים לסגירת קווי היצור של פוקוס ודגמי פרייבטים אחרים. צילום: פורד
24 מיליון דולרים פיצויים לעובדים שיפוטרו בארה"ב – עוד עשרות מיליונים לסגירת קווי היצור של פוקוס ודגמי פרייבטים אחרים. צילום: פורד

פורד מייחסת את הירידה בהכנסות נטו בעלות הגבוהה של סגירת קווי היצור של דגמי הפרטיות שלה (כזכור פורד הודיעה כי לא תייצר יותר פרייבטים רק SUV וטנדרים). למעשה 24 מיליון דולרים יהיו פיצויים לעובדים שיפוטרו, סגירת קו היצור של הפוקוס תעלה לחברה 67 מיליון דולרים ושאר 600 המיליון הולכים לבניה מחדש של ענקית הרכב ברמת התשתיות, אמצעי היצור וכיוב'.


חקירה פלילית

בהמשך השבוע הודיע משרד המשפטים בארה"ב כי יפתח בחקירה פלילת נגד פורד הנוגעת לתהליך אישור רמת הזיהום של רכביה. פורד מצידה מגיבה כי תשתף פעולה באופן מלא עם הרשויות. הפוטנציאל של פורד לקבל קנס כספי משמעותי בכל זאת קיים – בשל הגישה התקיפה של הרשויות בתחום הזה בעקבות משבר דיזלגייט (ותודה ל-VW גם על זה). פורד חשפה עוד בפברואר כי אימצה תהליך בדיקה לקוי ובמקום לבדוק את מכוניותיה בתנאי שטח – היא השתמשה בהדמיות לקבל נתוני גרר אירודינאמי והתנגדות הצמיגים, כדי לחשב את ההשפעה על צריכת הדלק ופליטת המזהמים. חשוב לציין כי החקירה אינה נוגעת לאמצעי הטעיה כפי שהפעילה VW בשעתה.

ה-SUV והטנדר של RIVIAN - בסוף עם פורד. החברה לא פריירית וגם ככה לא מאד צמאה לכסף - אבל תמיד אפשר להיעזר בעוד 500 מיליון אקסטרה. צילום: RIVIAN
ה-SUV והטנדר של RIVIAN – בסוף עם פורד. החברה לא פריירית וגם ככה לא מאד צמאה לכסף – אבל תמיד אפשר להיעזר בעוד 500 מיליון אקסטרה. צילום: RIVIAN

קיצור חשמלי

זה לא סוד שיצרניות הטנדרים הגדולות בעולם: GM ו-פורד לא עומדות בקצב התקדמות ההנעה החשמלית בכל הקשור ליישום הטכנולוגיה הזו במוצרים שלהן. אלא שרק כמה ימים אחרי ש-GM הודיעה כי אינה נמצאת יותר במו"מ עם RIVIAN (שמפתחת מזה עשור את הכלי המרשים הזה), הודיעה פורד כי תשקיע 500 מיליון דולרים במותג החשמלי וזאת לצד AMAZON שהקדימה אותה עם השקעה של 700 מיליון דולרים רק יומיים קודם. ההשקעה תתן לפורד למעשה קיצור דרך לטכנולוגיה החשמלית של RIVIAN ותאפשר לפורד להציג טנדר חשמלי עם אוטונומיה ברמה 3 בפרק זמן מהיר מאד וזול מאד (ביחס לפיתוח עצמי משלה). בנוסף זה פותח את הדלת ליצירה של מותג פרימיום חדש – ככל הנראה תחת השם RIVIAN – עם טנדרים ו-SUV ומשוחרר מהתדמית הזקנה של לינקולן. יהיה מעניין.

פיאט ארגו טרקינג

$
0
0


תומר הדר

איך אומרים "פיאט קרוס אובר" בפורטוגזית? את התשובה מספקת לנו פיאט ברזיל שמציגה את פיאט ארגו טרקינג, גרסת הקרוס אובר של פיאט ארגו, דגם שהיצרנית האיטלקית משווקת בדרום אמריקה, הנחשבת לשוק חזק עבור פיאט. הרעיון של הצגת גרסה מעט מוגבהת לדגם קיים אינו חדש, ושימש אפילו את פורד כדי להזריק מעט נחשקות לפורד פוקוס המשפחתית. שימש את וולוו בגרסה דומה של V40. וגם שימש את יונדאי בגרסה שרירית למראה של i20. את שתי האחרות אתם מכירים (פחות מהוולוו והרבה יותר מיונדאי).

הנה פיאט ארגו טרקינג - גרסת פנאי מוגבהת ומוקשחת למראה של סופרמיני דרום אמריקאית. צילום: פיאט
הנה פיאט ארגו טרקינג – גרסת פנאי מוגבהת ומוקשחת למראה של סופרמיני דרום אמריקאית. צילום: פיאט

קניית רכב אונליין

מבחן משווה בין כל רכבי הפנאי הנמכרים ביותר – מי לוקח?

למי שאינו מכיר, בדומה לשוק הרכב האוסטרלי, גם בדרום אמריקה ניתן למצוא שפע של דגמים שלא תצליחו למצוא מחוץ לגבולות היבשת, החל בפולקסווגן גול (לא גולף, גול) וכלה בפיאט ארגו שירשה את מקומה של פיאט פאליו, בעצמה מכונית שיועדה למדינות מתפתחות, שמספר יחידות ממנה טפטפו גם לישראל.

הנה פיאט ארגו טרקינג - גרסת פנאי מוגבהת ומוקשחת למראה של סופרמיני דרום אמריקאית. צילום: פיאט
הנה פיאט ארגו טרקינג – גרסת פנאי מוגבהת ומוקשחת למראה של סופרמיני דרום אמריקאית. צילום: פיאט

פיאט הארגו טרקינג גבוהה מן הארגו הרגילה ב-40 מילימטרים, משמע היא מתהדרת במרווח גחון מכובד של 210 מילימטרים (אל תצפו להנעה כפולה) וצמיגי 205/60 בקוטר 15 אינץ'. המנוע הוא ה-1.3ל' האטמוספרי של פיאט, שמפיק 109 כוחות סוס על אתנול (בכל זאת, דרום אמריקה). אל חשש – אין סכנה שנראה את הפיאט הזו כאן בקרוב – או בכלל.

הנה פיאט ארגו טרקינג - גרסת פנאי מוגבהת ומוקשחת למראה של סופרמיני דרום אמריקאית. צילום: פיאט
הנה פיאט ארגו טרקינג – גרסת פנאי מוגבהת ומוקשחת למראה של סופרמיני דרום אמריקאית. צילום: פיאט

 


אח קטן לפורד F350 – פורד F250 בישראל

$
0
0


תומר הדר

דלק מוטורס יבואנית פורד מתרחבת, או במקרה זה, מצטמצמת. לפי הודעת היבואנית, דלק מוטורז משיקה בישראל את פורד F250, אחיו הקטן של F350, טנדר הפול סייז של פורד המשווק בישראל זה עשור. המהלך נועד, ככל הנראה, להתחרות ביבואנית דודג', שהחלה בעצמה לייבא טנדרים קטנים יותר בשנה שעברה.

בדומה לראם, גם הפורד F250 מצויד במפרט שמוכר היטב מהאח הכבד והגדול: מנוע טורבו דיזל בעל שמונה בוכנות, בנפח 6.7 ליטרים המפיק 450 כוחות סוס ו-129 קג"מ, המועברים אל ארבעת הגלגלים באמצעות תיבה אוטומטית בעלת שש מהירויות.

רק 225 אלפי שקלים וגם אתם תוכלו לנהוג במשאית אמריקאית. פורד F250 מגיע לישראל. צילום: פורד
רק 225 אלפי שקלים וגם אתם תוכלו לנהוג במשאית אמריקאית. פורד F250 מגיע לישראל. צילום: פורד

טנדר פורד F250 ישווק בישראל בשלוש רמות גימור: XLT  קבינה וחצי הכוללת מערכת שמע מופעלת קול, מסך מגע 8 אינץ', אפל קאר פליי ושש כריות אוויר. בנוסף, בדומה לכל רמות הגימור, כולל פורד F250 נעילה אחורית בכל הגרסאות.

להורדת המפרט המלא פורד F250

ברמת איבזור  LARIAT (קבינה וחצי) מתווספת מערכת שמע של B&O, בקרת אקלים, מצלמת 360 מעלות, כיוון חשמלי למושבים הקדמיים וריפוד עור. בגרסת הקבינה וחצי מתווספים בין היתר גם כניסה ונעילה ללא מפתח, חימום מושבים ובקרת שיוט אדפטיבית.

המחיר של פורד F250 לגרסת XLT קבינה וחצי מתחיל ב-225,000 ₪. עבור גרסת  LARIAT קבינה וחצי תשלמו 240,000 ₪ ואילו LARIAT קבינה כפולה עולה 260,000 ₪.

רק 225 אלפי שקלים וגם אתם תוכלו לנהוג במשאית אמריקאית. פורד F250 מגיע לישראל. צילום: פורד
רק 225 אלפי שקלים וגם אתם תוכלו לנהוג במשאית אמריקאית. פורד F250 מגיע לישראל. צילום: פורד

חרדת טעינה?

$
0
0

שטח

קבוצת ג'ינרג'י, ספקית ניהול מערכות אנרגיה וחלוצת עמדות הטעינה לרכב חשמלי בישראל, נוסדה בשנת 2008, משיקה בישראל את האפליקציה הראשונה בישראל לטעינת רכב חשמלי ופלאג-אין – Gnrgy Go. אפליקציה זו אשר פותחה על ידי ג'ינרג'י ומתאימה למכשירי טלפון חכמים תומכי אנדרואיד ואייפון, מנגישה מידע חיוני ועשיר בכל הקשור לרשת הטעינה הציבורית עבור כלל נהגי הרכב החשמלי והפלאג-אין בישראל.

הקץ לחרדת הטעינה? אפליקציית GNRGY GO מאתרת עמדות, מספקת מידע על עוצמתן וזמינותן ומדווחת בזמן אמת על התקדמות הטעינה של הרכב שלך. צילום: GNRGY
הקץ לחרדת הטעינה? אפליקציית GNRGY GO מאתרת עמדות, מספקת מידע על עוצמתן וזמינותן ומדווחת בזמן אמת על התקדמות הטעינה של הרכב שלך. צילום: GNRGY

 אפליקציית Gnrgy Go מאפשרת למשתמשים לאתר בקלות עמדות טעינה AC מתוך מפה מלאה של עמדות הטעינה בפריסה ארצית ובקרוב גם את עמדות הטעינה המהירה DC ולנווט אליהן או אל עמדות מועדפות בקלות באמצעות מפה אינטראקטיבית המתעדכנת באופן שוטף ובזמן אמת.

להורדת Gnrgy Go  לאנדרואיד

להורדת Gnrgy Go לאייפון

הקץ לחרדת הטעינה? אפליקציית GNRGY GO מאתרת עמדות, מספקת מידע על עוצמתן וזמינותן ומדווחת בזמן אמת על התקדמות הטעינה של הרכב שלך. צילום: GNRGY
הקץ לחרדת הטעינה? אפליקציית GNRGY GO מאתרת עמדות, מספקת מידע על עוצמתן וזמינותן ומדווחת בזמן אמת על התקדמות הטעינה של הרכב שלך. צילום: GNRGY

האפליקציה שתוכננה להיות קלה ונוחה לשימוש, מעמידה לרשות המשתמשים מידע מקיף אודות עמדות הטעינה שמסביבם או בדרכם – זמינותן (אם העמדה פנויה או בשימוש בזמן אמת), מידע אודות כמות שקעי הטעינה בכל עמדה, את הספקו של כל שקע ואף את סוגו. האפליקציה מאפשרת באמצעות תהליך הרשמה קל ומהיר גם לקבל מידע בזמן אמת אודות תהליכי טעינה נוכחיים של כלי הרכב, להפעיל או להפסיק את הטעינה ואף לשלם עליה ללא צורך בכרטיס המנוי (RFID).

סקודה ישראל מעשירה את האבזור

$
0
0

שטח

צ'מפיון מוטורס, יבואנית סקודה, מודיעה על מהלך לשדרוג האבזור של מספר דגמים של היצרנית הצ'כית המשווקים בישראל. לפי יבואנית סקודה, ברוב הדגמים שינויי האבזור אינם כוללים שינויי מחיר.

התחדשו בסקודה קארוק החל מ-2,449 שקלים בלבד!

בין הדגמים המשתדרים נמנים סקודה קודיאק וסקודה קארוק, כמו גם אוקטביה וסקודה סופרב. לפי יבואנית סקודה, הקודיאק ברמת האבזור AMBITION זוכה לתוספת פנסי LED ומצלמת רוורס. ברמת האבזור STYLE מתווסף סאנרוף חשמלי וכיוון חשמלי גם למושב הנוסע. ברמת האבזור EXCLUSIVE מתווסף חישמול למושב הנוסע.

סקודה ישראל מעשירה את האביור של קודיאק וקארוק ללא תוספת במחיר. צילום: סקודה
סקודה ישראל מעשירה את האבזור של קודיאק וקארוק ללא תוספת במחיר. סקודה איפה ההבירידי? צילום: סקודה

מבחן דרכים סקודה קארוק דיזל

סקודה קארוק ב-2,499 שקלים בלבד!

בסקודה קארוק מוחלפת רמת האבזור הבכירה EXCLUSIVE ברמת האבזור PREMIUM הכוללת את לוח המחוונים הדיגיטלי של סקודה, סייען נסיעה לאחור, סאנרוף וחישוקי 18 אינץ'.

האם זו הדרך בה בחרה סקודה לפתות לקוחות לאור העדר גרסאות הנעה היברידיות, או PHEV?

 

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר אנלימטד רוביקון

$
0
0

רוני נאק

לרוב אנו לא מופתעים במסיבות העיתונאים המקומיות. ברוב המכריע של המקרים אנו יודעים במה מדובר ורק נותר לנו – עיתונאי הרכב – להמתין בנימוס (מי יותר ומי פחות) לקבל את שורת המחיר המקומי. להקפיץ אספרסו, לפזר פירורי בורקס על סנדל שורש מהוה ולחזור למשרד. אלא שבהצגת הדור החדש של ג'יפ רנגלר בישראל היו שתי הפתעות – תכלס די משמעותיות. הראשונה היא שהרנגלר יגיע ("בשלב זה" – כך אמרו) עם מנוע 2.0ל' טורבו במקום הפנטסטאר V6. ושנית המחיר זינק לסטרטוספרה – גבוה הרבה יותר משכל רנגלר דמיין שיוכל אי פעם לנתר. 420 אלפי שקלים לגרסת הרוביקון הארוכה. מאמה מיה.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. הקונספט זהה, אבל כמעט הכל חדש, שונה ויותר טוב. צילום: רוני נאק
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. הקונספט זהה, אבל כמעט הכל חדש, שונה ויותר טוב. צילום: רוני נאק

כך נסענו בג'יפ

חיכינו לזה. די הרבה זמן למען האמת – והסיבה היא שרכב ההדגמה הראשון התרופף יותר מערכיו המוסריים של אחד דרעי שבכנסת. קולגות דיווחו לי שהוא הרגיש LOOSE יותר מקוצ'י של יצאנית בסייגון רגע לפני האפוקליפסה. ורק יום לפי שאמור היה להגיע אליי – התבשרתי כי רכב ההדגמה נמכר לאיזה ממזר בר מזל. ליחצ"ן הנאמן שלחתי אימוג'י עצוב/כועס – עמוק בפנים די שמחתי שלא אצטרך לתמרן סביב השאריות של רכב שעבר התעללות (לכאורה). אז חלפו כמה שבועות עד שהגיע רוביקון ארוך חדש להדגמות – בינתיים התפרסמו כתבות רבות בכל המדיות החשובות וזה די חוסך ממני את הצורך להיכנס לפרטים הקטנים והמעיקים של כל השינויים שנעשו בדגם הזה או להתעמק בניואנסים של יחסי ההעברה של הדיפ' או האם אפשר לשטוף את הדשבורד בצינור גינה או עדיף שלא (חה חה…גלו בעצמכם). בנסיעת המבחן היה לי חשוב לגלות עד כמה שונה המנוע הזה ממה שאני מכיר ביחס למנוע ה-V6, האם באמת יש כאן בשורה על הכביש והאם הוא שווה כמעט חצי מיליון שקלים.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. קוקפיט חדש - עם מולטימדיה ראויה - צג רב תכליתי בלוח המחוונים וידיות לטרנספר כמו שצריך. האיכות הכללית טובה למדי. צילום: JEEP
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. קוקפיט חדש – עם מולטימדיה ראויה – צג רב תכליתי בלוח המחוונים וידיות לטרנספר כמו שצריך. האיכות הכללית טובה למדי. צילום: JEEP

על הכביש

אחרי שהתרגלנו למכוניות מודרניות לטפס לתא הנהג של הרנגלר ולהתחיל לנסוע זה גורם לך לא רק לנוע במרחב אלא גם בזמן. ולמרות השיפור בהנדסת האנוש – החוויה של הנהיגה ברכב הזה בעיר הצליחה להחליץ גם אותי – לפחות עד שהתרגלתי למרחק מהכביש, ולשטחים המתים הגדולים בעיקר ב-3/4 האחורי שלו. איכות הנסיעה בעיר היא קופצנית למדי – בעיקר על שיבושים חדים כמו אספלט שבור – וכאמור צריך לעבור פרק הסתגלות עד שמרגישים היכן נמצאות הפינות של הרכב ומונחים הגלגלים – זה לא דומה לשום פרייבט או ג'יפון אחר.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מנוע 2.0ל' טורבו עם 272 כ"ס ו-41 קג"מ. תפוקה נאה אבל רצועת הכוח צרה והצימאון רב. צילום: רוני נאק
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מנוע 2.0ל' טורבו עם 272 כ"ס ו-41 קג"מ. תפוקה נאה אבל רצועת הכוח צרה והצימאון רב. צילום: רוני נאק

להורדת המפרט המלא של ג'יפ רנגלר

מחוץ לעיר העסק הרבה יותר טוב. רמות הרעש גבוהות הרבה יותר מכל רכב פנאי – בטח כזה שעולה 400 אש"ח – אבל זה לא כזה נורא. למנוע הטורבו תפוקת כוח נהדרת ועם 8 הילוכים באדיבות תיבה אוטומטית פלנטרית של ZF – זמינות הכוח מופלאה והעברת ההילוכים נעימה וחלקה לשני הכיוונים. בהקשר הזה אסתייג בכך שמדי פעם פרצי הכוח של מנוע הטורבו חזקים ומפתיעים בעוצמתם. עם 272 כ"ס ו-41 קג"מ זו מכונה של ממש ויחד עם תיבת ההילוכים הזו מתקבלת יחידת הנעה שתעשה טוב לכל מכונית (והיא עושה…). נוחות הנסיעה טובה מאד ומצאתי את המושבים הקדמיים מאד לרוחי ומידותיי – וגם אחרי נהיגה ארוכה ורצופה לא כאב לי דבר.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. הכל מהבית! וזה לאנשי השטח כמו שדה של חסה לטבעוני. שמח שג'יפ לא וויתרה על הנעילות וניתק הסטבילייזר. צילום: JEEP
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. הכל מהבית! וזה לאנשי השטח כמו שדה של חסה לטבעוני. שמח שג'יפ לא וויתרה על הנעילות וניתק הסטבילייזר. צילום: JEEP

איזה דיפנדר שווה מיליון שקל?

הג'יפ של סטיב מקווין

תופעה אחת די מדאיגה כן פגשה אותי. והיא של רעידות בתחום מהירות מסוים. אלו לא היו רעידות כאלה של איזון גלגלים אלא משהו אחר שטרם חוויתי. ובשלב שיעורי הבית (ראו באתר ה-NHTSA)גיליתי שזו תופעה מוכרת ב-JL אשר נגרמת ממוט פנהרד (מוט אלכסוני במתלה הקדמי) חלש מדי שלא מצליח לרסן את האנרגיה של הסרן הכבד והגלגלים הגדולים. הפתרון יהיה להחליף את הפנהרד החלול המקורי, בפנהרד יצוק מהאפטרמרקט. ואם אתם בראש של לשפר את הרוביקון שלכם – בעיקר עם גלגלים גדולים יותר – הוסיפו גם את זה לרשימה.

כביש מפותל? אתם צוחקים כן?

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מרגיש הכי בבית בין חמוקי השטח אי שם בדרך לדרום. אין הרבה מכשולים שפויים שיאתגרו אותו ואלו הלא שפויים מנוצחים בקלות מביכה. צילום: רוני נאק
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מרגיש הכי בבית בין חמוקי השטח אי שם בדרך לדרום. אין הרבה מכשולים שפויים שיאתגרו אותו ואלו הלא שפויים מנוצחים בקלות מביכה. צילום: רוני נאק

בשטח

רוביקון קונים בשביל השטח. זהו. וכל מה שאינו שטח הוא רק קטע קישור אליו. הרוע ההכרחי כדי להגיע למקומות המעניינים באמת. והנה מה שגיליתי. כצפוי לא היו הרבה מכשולים שרובי לא יכל להם. וזה מתחיל מגיהוץ שבילים מעולה בקצב ראלי מהיר מאד. ועד מעלות טכניים ומדרונות מסולעים עם שיפועים לא הגיוניים. האחיזה בקרקע נהדרת, ותפקוד השלדה החדשה + מערכת המתלים על המוט המייצב המתנתק שלה הפכו כל מעלה שמעלה את הדופק בלב ל"לא אירוע" משהו בסגנון של: אין כלום כי לא היה כלום. ופתאום היחס לשטח משתנה לגמרי. המתלים עשו עבודה כה מוצלחת עד כי הפעמים שבהם היה עליי לנעול את הדיפרנציל/ים היו נדירים למדי.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מערכת המתלים נהדרת ומספקת ארטיקולציה מופלאה. צילום: רוני נאק
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מערכת המתלים נהדרת ומספקת ארטיקולציה מופלאה. צילום: רוני נאק

וכאן – על שיפועי ה-20 מעלות והסלעים המשוננים גיליתי את נקודת התורפה של מנוע הטורבו. מי מיכם שאי פעם זחל בעליזות על סלעים יודע שבהילוך ראשון ו-LOW סל"ד המנוע נמוך מאד. המלחמה למצא איזון בין רמת האחיזה לכוח המשיכה של כדור הארץ (למי שמאמין בכוח המשיכה כמובן) מחייב מינון מצערת כירורגי. אלא שמתחת ל-2000 סל"ד אין גדישת טורבו, אולי מזערית, ואתם למעשה מטפסים במעלה עם מנוע שפועל בתחום תפוקה לא ידוע (ראו גרף דיינו) וללא הגדשה. כשמסתובבים לרדת בתלילות העסק עוד יותר בולט – ואין מספיק בלימת מנוע כדי להחזיק אותך תלוי על הסלע מבלי לגעת בבלמים כלל (הרפרנס שלי הוא טויוטה היילקס משנת 95' – חלש כמו פאנץ' של אדיר מילר אבל עם בלימת מנוע מדהימה). בשני המקרים האלה הפנטסטאר עובד הרבה יותר טוב. בכל שאר הפרמטרים הרוביקון מקבל את הציון המירבי בעיניי. היכולת בשטח פנטסטית ואישית הייתי מוותר על חלק גדול ממיגוני הגחון המקומיים אשר ניתלו על רכב ההדגמה – מיותר, יקר ופוגע בפיזור החום.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מדידת דיינו של מנוע הטורבו מול V6. בירוק למנוע הטורבו רצועת כוח צרה יותר ותפוקה נמוכה מתחת ל-2400 סל"ד. צילום אתר www.motor1.com
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. מדידת דיינו של מנוע הטורבו מול V6. בירוק למנוע הטורבו רצועת כוח צרה יותר ותפוקה נמוכה מתחת ל-2400 סל"ד. צילום אתר www.motor1.com

אז ההצדקה למנוע הטורבו קטן הנפח היא כדי לחסוך בדלק. נכון? כן ולא. כן כי מנוע 2.0ל' יהיה על הנייר חסכוני יותר ממנוע 3.6ל'. לא כי מנוע 2.0ל' טורבו צורך דלק ביחס ישר למשקל המופעל על המצערת. תנהגו כמו בסרט פוסט-אפוקליפטי תקבלו צריכת דלק בהתאם. במבחן, הרוביקון הציג ממוצע של 7.5 קילומטרים על פני שלושה ימים שאת רוב הקילומטרים ביליתי בין עירוניים ואת רוב השעות בשטח. עכשיו נסו לפצח איך זה יכול לקרות.

מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. 420 ולא כמו שחשבתם - באלפי שקלים. צילום: רוני נאק
מבחן דרכים ג'יפ רנגלר רוביקון. 420 ולא כמו שחשבתם – באלפי שקלים. צילום: רוני נאק

רוביקון לסיכום

אם ישאלו אותי עכשיו מה לקנות לאיש שכבר יש לו הכל. התשובה תהיה רנגלר רוביקון. ככלי תחבורה יומיומי הוא לא שם. כצעצוע שטח רב-יכולת אין טוב ממנו אולי חוץ מרוביקון עם מנוע V6 שבינתיים אפשר לקנות רק מיבוא אישי/מקביל. לשים בכלי רכב כה נישתי, מנוע ג'נרי שאמור להתאים באותה נשימה גם לאלפא רומאו – זה כמו לשים מנוע של פורשה בטנק (עשו את זה) כמו לשים מנוע של רולס רויס במטוס (עשו את זה) כמו לשים מנוע של קאדילק בסירת מירוץ (עשו גם את זה). נו טוב. אז אולי אני טועה וזה כן בסדר. לפחות יש מובילאיי (מערכות בטיחות אקטיביות הן אופציה בתוספת תשלום). ואני חייב לסיים דווקא בהערה לאנשי לנד רובר – אני מאד מקווה שהתמחור של הדיפנדר החדש לא יישר קו עם המחיר של הרנגלר. זהו.

פוד טראק מחשמל

$
0
0

רוני נאק

סצינת הפוד טראקס פושטת בישראל במקומות רבים. החל מיזמים צעירים שמנסים לעשות לעצמם שם ועד שפים מוכרים שמנסים למצא דרכים חדשות להרחיב את העיסוקים שלהם ולאתגר עצמם בתחום חדש ובעיקר אופנתי. המשותף לכולם: פוד טראק שלרוב החל חייו כמסחרית פשוטה לפני די הרבה שנים ואחרי שיפוץ מסיבי ויקר (כי המראה של הפוד טראק חשוב מאד) עבר הסבה למטבח נייד. ועדיין אצל כולם יש מנועי בנזין או דיזל – מיושנים, גדולי נפח, בזבזני דלק ויקרים מאד לאחזקה.

חברה בקולוראדו מציעה מערכות הנעה חשמליות לפוד טראקס - הם גם יסבו טראקים ישנים. צילום: lightning
חברה בקולוראדו מציעה מערכות הנעה חשמליות לפוד טראקס – הם גם יסבו טראקים ישנים. צילום: lightning

• אוכל טעים בדרכים

לאור המצב – רכב משוריין

חברה מקולוראדו בשם Lightning Systems המתמחה ביצור של מערכות הנעה חשמליות לתחום התובלה – הודיעה לפני כמה ימים כי היא מתחילה לשווק מערכת הנעה חשמלית חדשה לתחום המשלוחים ועולם הפוד טראק. הרכב שבמרכז ההסבה הוא פורד F 59 – מסחרית נפוצה מאד בציי רכב גדולים ובתחום המזון (דומה למדי לגרומן ששווקו פעם אצלנו).

האם פוד טראק חשמלי ישפר את הרוויות? צילום: ללי - פיצה קפה וחברים באגם הוד השרון
האם פוד טראק חשמלי ישפר את הרווחיות של אוכל בדרכים? צילום: ללי – פיצה קפה וחברים באגם הוד השרון

למערכת ההנעה החשמלית של לייטנינג 241 כוחות סוס ו-107 קג"מ. כאשר הכוח מגיע מאופציה של שתי סוללות: 96 או 128 קוו"ש – לטווחים של 80 או 110 מייל בהתאמה. זמני הטעינה מעמדת DC עומדים על פי היצרן בכשעתיים. למערכת ההנעה 5 שנות אחריות או 60,000 מייל והשירות יינתן בארה"ב במרכזי השירות הרגילים של פורד. זה המקום לציין כי במדינות רבות בארה"ב יש תמריצים לרכישת כלי רכב חשמליים. אלו יכולים להגיע במקרים מסוימים לזיכויים נכבדים למדי במס הכנסה.

האם פוד טראק חשמלי ישפר את הרווחיות? צילום: ללי - פיצה קפה וחברים באגם הוד השרון
האם פוד טראק חשמלי ישפר את הרווחיות? צילום: ללי – פיצה קפה וחברים באגם הוד השרון

מחברת לייטנינג נמסר בהודעתה כי הם מסוגלים גם להסב פוד טארק ישנים ומזהמים לחשמל. משהו שבהחלט יכול לצמצם מאד את ההוצאות של הפעלת עסק. החברה לא מסרה האם מערכת החשמל שלה מסוגלת גם להפעיל את המטבח וכן לא את העלויות.

 

Viewing all 596 articles
Browse latest View live